FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| КАТАЛОГ| FaceBook| Google+
12 Ноември 2019 г.За нас | Контакти | Реклама
FM Приятели
Спининг клуб - Стари видри
Страница за риболов с изкуствени примамки
Река Янтра - пътеводител
За Дома - рецепти, цветя, статии - zadoma.com
OFFLINE ИНТЕРВЮ [Наши гости бяха ...]  
В рубрика "Offline интервю" за наши гости ще каним известни български риболовци и ще им задаваме въпроси, които представляват интерес за Вас.

За всеки един от гостите на нашето интервю ще пускаме анонс една седмица предварително и в продължение на 5 работни дни ще може на ни изпращате въпросите, които ви интересуват и бихте желали да зададете.

След това ще изпратим въпросите ви на госта ни и след като ги получим обратно ще ги публикуваме.
Offline интервю с ...
Асен Георгиев
Риболовен клуб "ПИРАНИ-СОФИЯ"

Казва, че ако някой ден се събуди и не му се ходи на риба, значи е умрял. От 5 годишен лови риба само на плувка.
Преди 3 години става инициатор за създаването на риболовен клуб "ПИРАНИ-СОФИЯ".

Мечтае да спечели заедно с отбора си шампионската титла в турнира по риболов на плувка. Не го е страх да влезе в двубой с всеки както по риболов, така и на боулинг.

Даниела Тополска : Асенас хващал ли си Златната рибка и за какво я помоли?
Асен Георгиев: Не съм я хванал още, но опитите продължават.


Бат Стан : Интересува ме защо всички щекари са невъзприемчиви към останалите видове риболов. Вас например съм ви виждал за риба в най-големите студове, но така и не се появихте на риболова под лед. Каква е причината?
Асен Георгиев: Не съм съвсем съгласен. Тази зима се състезаваха и плувкари, при това все добри. Тази година може и отбор ПИРАНИ да се появи.


Левакa : Разкажи за най-голямата риба, която си хващал.
Асен Георгиев: Няма с какво да се похваля, защото не ходя за едри риби. Старая се да ловя дребни, но много. С удоволствие бих правил компания на някой който ходи за щука например. Имам голямо желание да се преборя с някой по-едър екземпляр.


Lubo : Асене, какво е предимството на риболова с щека, пред мачовия риболов, или примерно риболов с болонезе на плувка, и дори с директен телескоп?
Асен Георгиев: Темата е доста обширна и има много възможни варианти. Ако те интересува конкретна ситуация мога да ти отговоря конкретно.Всичко зависи от това на каква дистанция и дълбочина се намира рибата и дали се лови на река или язовир. От там идват предимствата и недостатъците на съответния начин на риболов. Ако например рибата е еднакво активна както до 13 метра, така и по навътре в язовира, то тогава риболова на щека има предимство със своята бързина и прецизност. При състезателния риболов на плувка, мача се явява перфектно допълнение на щеката. Тази година доста отбори и състезатели “излязоха” именно благодарение на мачовете си.


Самуил Самуилов : Асенски, разкажи нещо повече за риболова на пропадане, над дъното. Как се процедира, стръв, захранки, начин на подаване... Каква риба може да се търси по този начин? Може ли едра риба да се търси така в България и къде? Ти лично кога и къде си имал успехи при този начин на риболов?
Асен Георгиев: При риболов на пропадане се цели да се вдигне рибата над дъното с помоща на лека храна или регулярно подаване на червеи например. Целта на това разбира се е да се лови по-бързо при гъста риба. Рибите, които лова по този начин са каракуда и платика.Този начин на риболов се използва също и когато рибата е страхлива или не-активна. Тогава стръвта се подава по най-естествения начин. Не знам какво разбираш под едра риба, но така съм хващал и шаран но не целенасочено.


Стамен : При риболов на плувка ползваш ли монтаж с две куки, кога и защо да или защо не?
Асен Георгиев: Не ползвам 2 куки, а и не знам някой да ползва. С 2 куки съм ловил “на съчма” на Струма, но това не е риболов на плувка.


16.08.2005 г.
 

© Fishing Mania 1999 - 2015