FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| КАТАЛОГ| FaceBook| Google+
20 Октомври 2019 г.За нас | Контакти | Реклама
FM Приятели
Спининг клуб - Стари видри
Страница за риболов с изкуствени примамки
Река Янтра - пътеводител
За Дома - рецепти, цветя, статии - zadoma.com
OFFLINE ИНТЕРВЮ [Наши гости бяха ...]  
Offline интервю с ...
Пламен Панталеев
Риболовен клуб "Вижън"

Пламен Панталеев започва кариерата си на състезател преди близо 9 години. Преди риболовен клуб "Вижън" се е състезавал за ЛРД "София север".
С отбора на "Вижън" през последните години на почти всяко състезание заема едно от призовите места.
Най-голямата му победа е в индивидуалното класиране на международно състезание в Сърбия, където грабва златото, както и отбора.
Любим вид риболов: на течение и мач риболов. В момента се учи да кльонка за сом, а също така е започнал да гони пъстървите на изкуствени примамки.

Виктор Минковски: При мач риболов в язовир и дълбочина на 7-8 метра от брега около 4 метра има ли смисъл рибата да се търси по-навъте и на по-голяма дълбочина, където вълните са по-големи и риболова е по-труден? Има ли значение разстоянието от брега при сравнително стръмен бряг?
Пламен Панталеев: Разбира се, че има смисъл, особено ако дъното не е много полегато е напълно нормално рибите да се държат по-навътре. А за водоемите където бреговете са стръмни и отвестни и дълбочините на вътре са големи рибите обикновенно се държат точно на тази дистанция за която споменаваш.


Росен Велев: На 14.Март.2005 Пламен Панталеев пише в мухарския форум Akulata.com - "Мухарският риболов много ми харесва, но доста ще има да уча!"
Въпросът ми е, колко е напреднал Пламен с мухарката за тези 4-ри месеца и половина?
Пламен Панталеев: От тогава до сега имам 2 сухи тренировки. Д-р Заеков ми ги преподаде, за което му благодаря. До водоема скоро не съм стигнал, но и това ще стане. Все не ми остава време.


Калин: Как точно се приготвя карамела и се смесва със захранката? Имали точни пропорции?
Пламен Панталеев: Ако имаш предвид за карамела като течна съставка е доста лесно. Във водата с която ще си омокриш захранката сипваш от ароматизатора да се разтвори след което омокряш захранката. Ако имаш прдвид сладкарските есенции за един килограм захранка се слага съвсем малко да кажем 20 милилитра. А ако това течен ароматизатор спецялно за риболов обикновенно на шишенцето си пише. На 3-4 кг захранка спокойно можеш да сложиш и половината шишенце.


Калин Митов: Колега, въпросът ми е за платиките на устието на Искър. Забелязвам, че от 1-2 седмици се променя поведението на рибата при дохранване. Преди, колкото повече захранка се подаваше, толкова повече риба се събираше. Сега като че ли дохранването има обратен ефент. По-малко захранка, повече риба. Дали това е свързано с разреждането на пасажите платика и получаване на някакво прехранване или е заради пляскането на топките и плашене на рибите. Какъв съвет ще дадеш за този сезон за захранване, силна или слаба захранка, много или малко като количество, разпределяне на топките и т.н.
Пламен Панталеев: Найстина е така рибите тази година, в разрешената част на водоема са доста редки. За местата където ги има можеш да използваш малко количество храна, но силно ароматизирана и сладка. В началото може да хвърлиш 5-6 топки след което да дохранваш по-рядко със съвсем малки топчета захранка.


Божидар Иванов: Какво е за теб РИБОЛОВА?
Пламен Панталеев: Неуписуемо удоволствие и спокойствие.


Милен Нинов: Би ли споделил в детайли, какъв монтаж смяташ за най-удачен при мачов риболов на голяма дистанция - над 40 м. и как подхождаш към захранването и дохранването?
Пламен Панталеев: Ако ми конкретизираш въпроса бих могъл да ти отговоря доста точно. Сам знаеш, че всичко зависи от дълбочини, течения, видове риби, капризни, некапризни и т. н.


Тихомир Тодоров: Какви са бъдещите Ви планове?
Пламен Панталеев: За сега не мисля да се женя.... Продължавам с риболова и да се състезавам.


Assenas: Можеш ли да кажеш според теб кой ще е републикански шампион тази година?
Пламен Панталеев: .......................................


Юлиян Методиев: Кои са трите най ползвани от Пламен линии за щека?
Пламен Панталеев: Имам един класически монтаж с които ловя доста често. Грепа от основни тежести на около 50 см над повода и три дропера между повода и групата. Разтуянието между тях се смалява от повода към основното отежнение. Втория е с дропер над повода и основна група отежнение над него на около 25-30 см. А третия за течение, така наречения “гердан”.


Marcolinno: Ловил ли си на кука 30-ти номер?
Пламен Панталеев: Все още не съм. Най-голямата, която съм ползвал е 26. Да си призная честно не съм виждал такава кука, а и незнам дали има.


Крис: Пламене, не те ли беше срам миналата година да спукаш рибата в дефилето, а хората около теб да са капо и после инфаркт да им докараш като я връщаш? Майтапа на страна. Все пак как го постигна това нещо?
Пламен Панталеев: Риболова там е доста интересен. Почти всеки път рибите се държат на определени места. Но не е въпроса само да застанеш на това място. Това е съвкупност от доста опит и рутина от състезания. Свикнал съм да си координирам движенията доста лесно и това ми е навик. За обикновенния риболовец няма такива цели. Умея да си държа рибите пред себе си и знам как да ги дохранвам. Почти всеки път разбирам кога по колко храна да подавам и когато го схвана този ритъм мога да ловя през целия ден, стига рибите да не ги тормози нещо. За пускането вече не ми прави впечетлеие, това също ми става навик. Надявам се в скоро време всеки един риболовец да го прави.


Павлин Георгиев: Коя риба няма да забравиш, докато си жив?
Пламен Панталеев: Ако имаш предвид за вид риба, определено това е лина. А ако имаш предвид за хваната риба, оф знам ли, Надявам се тепърва да осетя тръпката с нея... Пък тогувиш Левака я канджосал!
04.08.2005 г.
 

© Fishing Mania 1999 - 2015