FISHING MANIA| НОВИНИ| ОБЯВИ| КАТАЛОГ| АНКЕТИ| КАЛКУЛАТОРИ| ФОРУМ| КАТАЛОГ| FaceBook| Google+
18 Ноември 2019 г.За нас | Контакти | Реклама
FM Приятели
Спининг клуб - Стари видри
Страница за риболов с изкуствени примамки
Река Янтра - пътеводител
За Дома - рецепти, цветя, статии - zadoma.com
РАЗКАЗИ И СЛУЧКИ

"Слука" Германска история Странна слука

Големият сом от малката рекичка
Здравейте, искам да ви разкажа една случка, от която винаги съм умирал от смях. Случката ми я разказа един мой приятел, когато бяхме още малки и се надпреварвахме - кой по голяма риба ще хване, както на живо така и на думи.
Та един слънчев ден, се качва на един УАЗ с баща си и един негов колега и отиват в гората да си свършът някаква работа. Оказва се, че там имало и една рекичка и решили да си пробват късмета - така и така са там. Човекът, който бил с тях споделил, че в рекичката имало доста едри сомове. То не можело да се каже, че било река, ами рекичка, защото на най-широкото си място била широка два - три разкрача. Както и да е - важното, е че имало сомове. Оказало се обаче, че никой не си носел такъмите и трябвало да се действа с подръчни материали. Предвид големите сомове, които се въдели там, куката направили от огънато арматурно желязо, а за влакно ползвали едно въже. Когато се стигнало до стръвта, отнякъде изкочила случайно една кокошка, която цепнали на две и набучили на "куката". А за да си вършат работата на спокойствие, след като хвърлили примамката във водата, вързали края на въжето за една топола до рекичката. След като всичко било готово, поели навътре в гората за да си свършат работата.
На връщане от гората, приближавайки се към рекичката видяли, че тополата към която били вързали "въдицата" се клати. Когато стигнали до тополата се оказало, че сомът се е хванал. Започнало и голямото вадене на рибата. Както ми го описа е било нещо от сорта на "Дядо вади ряпа" - хванали те въжето и почнали да теглят, ама сомът голям и той тегли здраво. Видяло се, че така няма да стане работата и се огледали за някакво друго решение. Първото, което видели било УАЗ-ката и всичко било решено. Взели те края на въжето и го вързали към теглича на УАЗ-ката. Качил се единият и започнал да дава газ, ама скоро било валяло и УАЗ-а забуксувал. Запретнали те ръкави и започнали да бутат. Така лека - полека успяли да го изкарат от рекичката. Когато се опомнили и го огледали, ахнали - било огромно животно, даже май нивото на рекичката било спаднало малко.
Дотук добре, ама животното не умирало. Този проблем го решили, като се метнали в колата и както бил вързан сома отзад направили няколко кръгчета в района. В крайна сметка сома сдал багажа, метнали го в колата и отпрашили към вкъщи.
В заключение бих казал нещо рибарско - "Тихите води са най-дълбоки" :-)))
Иван Йорданов

© Fishing Mania 1999 - 2015